Wordt een beugel vergoed?


Een orthodontische behandeling wordt in het algemeen niet vergoed door de basisverzekering. Slechts in bijzondere gevallen is er wel een vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk. Het gaat dan meestal om aangeboren afwijkingen aan het gezicht of ernstige afwijkingen in de tand- en/of kaakstand. Meestal is er voor de behandeling van deze afwijkingen ook chirurgie nodig.

De vergoeding van de meeste orthodontische behandelingen komt uit de aanvullende verzekering. Voor kinderen tot 18 jaar is dat vaak goed te verzekeren. Voor volwassenen is de dekking vaak beperkter. Voor kinderen wordt vaak 80%, soms 100% van de kosten vergoed. 

Op de website van de Vereniging van Orthodontisten (www.orthodontist.nl) staat een helder overzicht van de vergoedingen voor orthodontie door de verschillende zorgverzekeraars, zowel voor kinderen als volwassenen. Orthodontie in Nederland is niet duur (prijsniveau Polen) en goed verzekerbaar.

Wij raden u aan voor de orthodontische behandeling goed te informeren bij uw verzekeraar of en welke kosten van de orthodontische behandeling worden vergoed.

 • Orthodontiepraktijk Drachten tijdens COVID-19 pandemie

 • Eerste consult met aandacht

 • Orthodontiepraktijk Drachten speciale beugelhulpwacht.

 • Lid van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten

  Lees meer
 • Zorgverzekering

  Zorgverzekering

  De tarieven voor orthodontie zijn wettelijk vastgesteld en zijn dus overal gelijk.

  Lees meer
Meer nieuws