Bij Orthodontiepraktijk Drachten zijn beide orthodontisten lid van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten

Kwaliteitseisen orthodontist

Een orthodontist dient als specialist ingeschreven te staan in het Specialistenregister voor Tandheelkundige Specialismen (STS). Elke vijf jaar moet hij zich laten herregistreren.

Om voor herregistratie in aanmerking te komen, moet de orthodontist aan hoge kwaliteitseisen voldoen: certificering, visitatie, voldoende bij- en nascholing en een minimum aantal uren patiëntbehandeling. Als aan al deze eisen wordt voldaan, ontvangt men het Kwaliteitskeurmerk en kan de orthodontist zich laten herregistreren.

Certificering

De praktijk van de orthodontist wordt door een onafhankelijk bureau gecertificeerd. De praktijk wordt getoetst volgens een kwaliteitssysteem dat voldoet aan de ISO-9001 kwaliteitsnorm en dient te werken volgens bepaalde protocollen. Elke 2,5 jaar controleert het certificeringsbureau of er volgens de juiste protocollen gewerkt wordt.

Visitatie

Visitatie is een intercollegiale toetsing. Een aantal collega-orthodontisten bezoekt de orthodontistenpraktijk en bekijkt de kwaliteit van de orthodontische behandeling. Tijdens het bezoek wordt gesproken met patiënten en worden patiënttevredenheidsonderzoeken besproken.

Bij- en nascholing

Bij- en nascholing vormen een belangrijke voorwaarde om kwalitatief goede orthodontische zorg te blijven verlenen. Elk jaar moet de orthodontist zich bijscholen in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van orthodontie.

Urencriteria

Ten slotte moet de orthodontist voldoende tijd besteden aan het behandelen van orthodontiepatiënten.

 

 • Een verwijzing voor de orthodontist ontvangen? Of wenst u oriĆ«nterend informatie over een beugelbehandeling?

 • Klacht aan je beugel?

 • Speciaal voor kinderen

 • Bij Orthodontiepraktijk Drachten zijn beide orthodontisten lid van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten.  Kwaliteitsei...

  Lees meer
 • Zorgverzekering

  Zorgverzekering

  De tarieven voor orthodontie zijn wettelijk vastgesteld en zijn dus overal gelijk.

  Lees meer
Meer nieuws