Wat is orthodontie?

Staan tanden scheef, te ver naar voren of juist naar achter? Een behandeling met een beugel kan er dan voor zorgen dat het gebit weer recht komt te staan. Ook als er te weinig ruimte is in een mond of de tanden en kiezen passen niet goed op elkaar, kan een beugel de oplossing zijn. Vaak is er een combinatie van verkeerde groei van de kaken en een onregelmatige stand van het gebit. Een beugelbehandeling wordt ook wel orthodontische behandeling genoemd. 

Orthodontiepraktijk Drachten is een gespecialiseerde praktijk die volledig is ingericht op het aanbieden van beugelbehandelingen van hoge kwaliteit. Mocht de tandarts denken dat er een beugel nodig is of daarover twijfelen, dan kan hij verwijzen naar de orthodontist voor een consult om dit te laten beoordelen. Ook kunnen patiënten zelf een eerste consult inplannen bij de orthodontist wanneer ze vragen hebben over een beugel. Bij het eerste consult kan de orthodontist bespreken of een beugelbehandeling nodig en/of mogelijk is. 

Eén op de drie jongeren heeft tegenwoordig een beugel. Ook steeds meer volwassenen besluiten om een beugel te nemen. Tanden en kiezen kunnen op iedere leeftijd nog verplaatst worden, dus ook bij volwassenen. De orthodontist kan ervoor zorgen dat tanden en kiezen goed op elkaar passen en hierbij is een regelmatig gebit ook beter schoon te houden. Ook vanuit een esthetisch oogpunt kan een beugelbehandeling patiënten veel bieden.

 • Een verwijzing voor de orthodontist ontvangen? Of wenst u oriĆ«nterend informatie over een beugelbehandeling?

 • Klacht aan je beugel?

 • Speciaal voor kinderen

 • Bij Orthodontiepraktijk Drachten zijn beide orthodontisten lid van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten.  Kwaliteitsei...

  Lees meer
 • Zorgverzekering

  Zorgverzekering

  De tarieven voor orthodontie zijn wettelijk vastgesteld en zijn dus overal gelijk.

  Lees meer
Meer nieuws