Het team

Sinds 2009 is Orthodontiepraktijk Drachten gevestigd op de huidige locatie aan de Gauke Boelensstraat 6. Vele patiënten uit Drachten en de wijde omgeving hebben de praktijk sindsdien weten te vinden. De praktijk biedt een breed assortiment aan beugelbehandelingen aan, voor jeugd en volwassenen. 

Bij Orthodontiepraktijk Drachten zijn 2 orthodontisten werkzaam. Zij staan samen aan de basis van alle behandelplannen en begeleiden deze van begin tot eind. Hierin worden zij ondersteund door een team van mondhygiënistes, orthodontie- assistentes en administratief medewerkers. Het doel van onze behandelingen is het verkrijgen van een goed functionerend gebit wat tevens goed onderhouden kan worden. En uiteraard een mooie stralende lach!

 

Graag stellen wij u de orthodontisten voor van orthodontiepraktijk Drachten:

 

Mw. Drs. A.Y. de Kleine, orthodontist

Na haar jeugd in Friesland heeft A.Y. de Kleine haar opleiding tandheelkunde aan de Vrije Universiteit van Brussel gevolgd, omdat ze 5 keer was uitgeloot. Daarna heeft ze gedurende 4 jaar als tandarts in een groepspraktijk in Friesland gewerkt. Door orthodontiecursussen te volgen, kreeg ze steeds meer interesse in het vakgebied van de orthodontie. In Gent kreeg ze de mogelijkheid om zich daarin te specialiseren. Ze heeft daar de vierjarige full-time specialisatie tot orthodontist gevolgd, waarna ze weer terugkeerde naar Friesland. Orthodontist De Kleine is vier dagen per week werkzaam bij Orthodontiepraktijk Drachten.

 

Dhr. Drs. J.K. Dusseldorp, orthodontist

Orthodontist J.K. Dusseldorp heeft zijn opleiding tandheelkunde gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een aantal jaren als tandarts in de algemene praktijk te hebben gewerkt, startte hij in 2011 zijn vierjarige full-time specialisatie tot orthodontist aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Voordat hij zich vervolgens vestigde in Drachten heeft hij enkele jaren als orthodontist waargenomen in verschillende orthodontiepraktijken. Orthodontist Dusseldorp is vier dagen per week werkzaam bij Orthodontiepraktijk Drachten.

 • Een verwijzing voor de orthodontist ontvangen? Of wenst u oriĆ«nterend informatie over een beugelbehandeling?

 • Klacht aan je beugel?

 • Vakantiesluiting Zomer 2023 en vakantietips

 • Speciaal voor kinderen

 • Bij Orthodontiepraktijk Drachten zijn beide orthodontisten lid van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten.  Kwaliteitsei...

  Lees meer
 • Zorgverzekering

  Zorgverzekering

  De tarieven voor orthodontie zijn wettelijk vastgesteld en zijn dus overal gelijk.

  Lees meer
Meer nieuws