Invisalign Drachten 

Met een Invisalign beugel kunt u op een minder opvallende manier de tandstand verbeteren. De Invisalign beugel is gemaakt van doorzichtige hoesjes, ook wel aligners genoemd, die men over de tanden en kiezen kan schuiven. De hoesjes worden voor iedereen op maat gemaakt. Om de 2 weken draagt u een nieuw hoesje, waardoor uw tanden en kiezen stap voor stap steeds rechter worden gezet. De hoesjes kunnen tegenwoordig worden gecombineerd met elastiekjes en tandkleurige aangrijpingspunten op de tanden en kiezen. Hiermee zijn de toepassingsmogelijkheden steeds groter geworden. 

In vergelijking met de traditionele beugels worden de aligners vaak als comfortabeler ervaren. De onzichtbare beugel is namelijk uitneembaar, waardoor er geen beperkingen zijn met eten of tandenpoetsen. Door een nauwkeurige digitale planning passen de aligners heel precies om de tanden en kiezen. Hierdoor gaat het doorzichtige kunststof van de aligners zelden nog de wangen en lippen irriteren. Invisalign is dus een comfortabele oplossing voor een mooi, recht gebit.

Voor de bijna onzichtbare Invisalign beugel kunt u in Drachten terecht bij Orthodontiepraktijk Drachten. De orthodontist kan met u bespreken of deze beugel geschikt voor u is. Interesse in Invisalign?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op om een afspraak in te plannen. 

 

Veel gestelde vragen over Invisalign

 • Wat houdt de Invisalign®-behandeling in?

  Een Invisalign®-behandeling bestaat uit het dragen van een reeks transparante, verwijderbare hoesjes, ook wel aligners genoemd. Deze zetten u tanden geleidelijk recht. Na het maken van foto’s en een digitale scan van het gebit maakt de orthodontist een behandelplan. Met behulp van de Invisalign software wordt een 3D opzet gemaakt van het gewenste eindresultaat. Hierbij komen er geen slotjes, draden en geen beperkingen die de traditionele beugels met zich mee kunnen brengen. De orthodontist maakt een uniek stappenplan waarin de exacte verplaatsingen van u tanden vooraf in kaart wordt gebracht. De aligners worden vervolgens ontworpen om op basis van dit stappenplan op de juiste plaats en het juiste moment de juiste hoeveelheid druk uit te oefenen. Voor een optimaal eindresultaat maakt Invisalign daarnaast ook nog gebruik van attachments, buttons en elastieken. Wat zijn dit?

  • Attachments

  Attachments zijn kleine, tandkleurige lijmbolletjes die op uw tanden worden geplaatst. Deze attachments zijn bedacht door Invisalign om extra drukpunten te verkrijgen voor de beugel. Bij iedere Invisalign behandeling, worden attachments geplaatst. Hoeveel attachments en op welke tanden ze nodig zijn, is afhankelijk van de tandverplaatsing.

  • Buttons:

  Dit zijn aangrijpingspunten waar een elastiek op gedragen kan worden. De behandelaar zal deze gedurende de behandeling op de kiezen plaatsen indien nodig.

  • Elastieken:

  Het dragen van elastieken zorgt ervoor dat uw boven- en ondertanden beter passend op elkaar kunnen worden geplaatst. De elastieken worden hierbij gedragen tussen de aligners en/of eventuele buttons.

 • Hoe onzichtbaar is de Invisalign beugel?

  De Invisalign wordt ook wel ‘onzichtbare beugel’ genoemd. Helemaal onzichtbaar is de beugel niet, maar door de doorzichtige kunststof waarvan de beugel is gemaakt, is de beugel onopvallend. Van veraf is de beugel niet zichtbaar, van dichtbij ziet men wel een doorzichtig laagje op de tanden.

 • Hoelang duurt een Invisalign-behandeling?

  De behandelduur is afhankelijk van ieders wensen en de daaruit gestelde behandeldoelen. De totale behandeltijd hangt daarnaast af van de ernst van de afwijking en de motivatie van de patiënt. Hierdoor is de behandelduur vaak vergelijkbaar met die van de traditionele beugels. Tijdens de bespreking van het behandelplan geeft de orthodontist een indicatie van de duur van de behandeling.

 • Hoe vaak moet ik langskomen voor controle?

  Dit zal voor iedere patiënt individueel worden bepaald en is afhankelijk van het behandelplan. In de meeste gevallen kom u iedere zes tot acht weken voor een controle. 

 • Wat gebeurt er tijdens een controle?

  Tijdens een controle wordt er gekeken of de behandeling nog volgens planning verloopt. Met een flossdraad worden de contactpunten van uw tanden gecontroleerd en indien nodig zal er extra ruimte worden gemaakt tussen uw tanden. Ook wordt er gekeken naar de pasvorm van de aligner die op dat moment gedragen wordt en de aanwezige attachments. Mochten er attachments missen of aangepast moeten worden, dan heeft u daar soms een extra afspraak voor nodig. Mocht alles goed gaan, dan krijgt u de volgende reeks aligners mee en bespreken wij hoe snel u deze kunt wisselen. 

 • Is een Invisalign behandeling mogelijk in elk gebit?

  Een vereiste voor elke beugelbehandeling is een gezonde conditie van het tandvlees. Vraag daarom vooraf aan uw tandarts of mondhygiënist of de conditie van uw tandvlees een beugelbehandeling toelaat. Ook met de aanwezigheid van kronen, bruggen of implantaten moet rekening gehouden worden. Dit kan de orthodontist met uw bespreken.

 • Tanden zijn weer verschoven na een eerdere beugelbehandeling. Kan Invisalign dit corrigeren?

  Veel patiënten ondergingen in het verleden een reguliere behandeling met beugels. Het is natuurlijk heel vervelend wanneer de tandstand hierna is veranderd. Gelukkig kan Invisalign de eventuele standsveranderingen die sindsdien hebben plaatsgevonden in veel gevallen weer goed corrigeren.

 • Wat is de minimumleeftijd voor een Invisalign beugel?

  De Invisalign behandeling is er vaak voor alle leeftijden. Een goede medewerking is echter wel een vereiste! Door het onvoldoende dragen van de aligners (minder dan 22 uur per dag) of de elastieken zal een behandeling niet slagen. 

 • Hoelang moet ik iedere aligner dragen?

  In principe moet u iedere aligner ongeveer twee weken dragen. In sommige gevallen kunt u de aligners sneller wisselen. Dit mag enkel in overleg met de orthodontist.

 • Wanneer draag ik de beugel?

  Hoewel de onzichtbare beugel uitneembaar is, is het wel de bedoeling dat u deze dag en nacht draagt. Tijdens het eten, drinken van warme dranken en tandenpoetsen moet de beugel even uit gedaan worden. Wij adviseren om de beugel minstens 22 uur per dag te dragen.

 • Is de Invisalign behandeling pijnlijk?

  Soms kan een beugel vervelend aanvoelen. Dit komt omdat de tanden gaan verschuiven of omdat een aligner moeilijk uit te nemen is. Vaak is dit echter meer ongemak dan pijn en een kwestie van gewenning. Wanneer u een nieuwe aligner plaatst, kan het zijn dat u een aantal dagen wat last heeft van gevoelige tanden. Ook eten kan in deze periode wat last veroorzaken. Het verschilt per persoon hoe gevoelig een Invisalign behandeling is. 

 • Kan ik alles eten met een Invisalign beugel?

  Omdat de aligners uitneembaar zijn, kunt u alles eten en drinken, mits u de beugel niet in heeft. Als u de aligners in heeft, dan kunt u enkel koud water drinken.

 • Heeft een Invisalign beugel invloed op mijn spraak?

  De aligners passen perfect om uw tanden. De meeste patiënten geven daarom aan dat de spraak weinig tot niet wordt beïnvloed gedurende de Invisalign behandeling.

 • Is er na een Invisalign behandeling retentie nodig?

  Misschien wel de belangrijkste fase in het behandeltraject is de retentiefase. Wanneer de behandeling is afgerond, wenst u het bereikte resultaat zo lang mogelijk te behouden. U komt in deze periode niet vaak meer bij de orthodontist om dit te controleren. Het dragen van retainers (nachtbeugels) na een orthodontische behandeling is daarom een belangrijk onderdeel. Het behoudt de tanden stabiel in de nieuwe positie. Als u wilt dat uw tanden hun ideale positie behouden, kun u daarom het beste retainers dragen zoals aanbevolen door de orthodontist.

 • Hoeveel kost een Invisalign behandeling?

  De totale kosten voor een Invisalign behandeling liggen gemiddeld tussen de € 2.200 en € 4000. De kosten voor een Invisalign behandeling zijn sterk afhankelijk van uw gebitssituatie en ieders wensen. Hoe groter de afwijking van het gebit, hoe hoger de kosten.

 • Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

  Als u een aanvullende verzekering heeft met daarin orthodontie, wordt de behandeling mogelijk (deels) vergoed. Een Invisalign beugel valt onder de categorie 7 beugels. Wij adviseren u te informeren bij uw verzekeraar of deze wordt vergoed.

 • Hoe begin ik met een Invisalign beugel?

  Om te kijken of u in aanmerking komt voor een Invisalign behandeling kunt u een afspraak maken voor een eerste consult. 

 

 • Een verwijzing voor de orthodontist ontvangen? Of wenst u oriĆ«nterend informatie over een beugelbehandeling?

 • Klacht aan je beugel?

 • Speciaal voor kinderen

 • Bij Orthodontiepraktijk Drachten zijn beide orthodontisten lid van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten.  Kwaliteitsei...

  Lees meer
 • Zorgverzekering

  Zorgverzekering

  De tarieven voor orthodontie zijn wettelijk vastgesteld en zijn dus overal gelijk.

  Lees meer
Meer nieuws