Eerste consult

Meestal is het de tandarts die het eerste ziet dat je tanden niet goed staan. Het kan ook zijn dat jezelf niet tevreden bent over de stand van je tanden. Je kunt dan een afspraak maken bij onze praktijk met de orthodontist voor een eerste consult. Een verwijzing hiervoor is niet noodzakelijk. Bij de eerste afspraak maakt u kennis met de orthodontist en beoordeeld deze of er een beugel nodig is. De orthodontist zal hiervoor dan alleen even in de mond kijken en vooral letten op de stand van de tanden en de kiezen en de verdere ontwikkeling van je tanden, kiezen en kaken. Ook wordt er gelet op het profiel van je gezicht. Het kan zijn dat je nog even moet wachten omdat het nog niet het juiste moment is om te starten met de behandeling. Dit heeft meestal te maken met de wisseling van het gebit. Als dat zo is, nemen wij na verloop van tijd contact op om een afspraak hiervoor in te plannen. Als het wel zover is dat je behandeld kunt worden, moeten er eerst gegevens verzameld worden. Het verzamelen van deze gegevens noemen we documenteren. Meestal kan dit direct gebeuren. Het documenteren wordt uitgevoerd door een assistente. Er worden foto's en een digitale scan van het gebit gemaakt. Het "happen" is hierbij niet altijd meer nodig. Aan de hand van deze gegevens zal de orthodontist een behandelplan gaan opstellen. Dit behandelplan wordt vervolgens met je besproken bij de volgende afspraak. 

 

Behandelplan bespreking 

Aan de hand van de röntgenfoto’s, foto’s en de gebitsafdrukken legt de orthodontist uit wat de mogelijkheden zijn. Ook wordt er besproken  wat er gebeurt met de stand van de tanden als je niet behandeld gaat/wilt worden. Je kunt dan beslissen of je akkoord gaat met het behandelplan. Nadat je akkoord gaat met het behandelplan, kun je een afspraak maken om de beugel te plaatsen. De kostenbegroting voor de behandeling krijg je thuisgestuurd.

 

Maak vandaag nog een afspraak! Wij bellen u terug!

 • * velden zijn verplicht.

 

 • Een verwijzing voor de orthodontist ontvangen? Of wenst u oriĆ«nterend informatie over een beugelbehandeling?

 • Klacht aan je beugel?

 • Speciaal voor kinderen

 • Bij Orthodontiepraktijk Drachten zijn beide orthodontisten lid van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten.  Kwaliteitsei...

  Lees meer
 • Zorgverzekering

  Zorgverzekering

  De tarieven voor orthodontie zijn wettelijk vastgesteld en zijn dus overal gelijk.

  Lees meer
Meer nieuws