Vakantiesluiting zomer

In verband met de zomervakantie is de praktijk gesloten van zaterdag 27 juli 2019 t/m zondag 18 augustus 2019.

Heeft u of uw kind tijdens de vakantie problemen met de beugel, neem dan na de vakantie altijd contact op met onze praktijk. Hierbij alvast een aantal handige vakantietips.

VAKANTIETIPS

UITNEEMBARE BEUGEL

Wanneer de uitneembare beugel kapot is, draag deze dan wanneer dat nog mogelijk is. Als u of uw kind de beugel niet meer in de mond kunt hebben, bewaar hem dan goed en neem hem bij het eerstvolgende bezoek mee. U hoeft hiervoor tijdens de vakantie geen contact op te nemen met de praktijk.

VASTE BEUGEL

Mocht de draad uitsteken, dan kunt u proberen deze met een tangetje weg te duwen. Is de draad, die door de blokjes loopt, gebroken en doet het pijn, dan kunt u deze voorzichtig doorknippen met een nagelknipper. De hele draad hoeft niet weggeknipt te worden, zodat de rest aan de beugel zijn werk kan blijven doen. Als de draad uitsteekt aan de achterkant van de beugel, kunt u ook proberen hem af te knippen met een nagelknipper. Lukt dit niet, zoek dan contact met de dienstdoende orthodontist. 

Indien u losse brackets heeft en hier geen last van ondervindt, kan dit wachten tot na de vakantie. Indien u elastieken draagt, dan deze graag uitlaten tot het volgende bezoek aan de praktijk.

Bij een losse band om de kies adviseren wij deze te verwijderen. Lukt dit niet, drink en/of eet dan zo weinig mogelijk suiker! Scherpe delen kunt u afdekken met was of een stukje suikervrije kauwgom. 

BELANKRIJK

Wees in de vakantie extra voorzichtig met harde en kleverige etenswaren. Scherpe delen kunnen worden afgedekt door was of suikervrije kauwgom.

Heeft zich in de vakantie één van de bovenstaande problemen voorgedaan, neem dan na onze vakantie zo snel mogelijk contact met ons op.

Heeft u zeer ernstige pijnklachten, die u niet zelf kunt verhelpen, neem dan in deze periode contact op met de dienstdoende orthodontist.

 

Van vrijdagavond 26 juli t/m zondag 28 juli 2019 contact opnemen met Orthodontiepraktijk Sneek, tel.nr. 0515-411646

Van maandag 29 juli t/m zondag 4 augustus kunt u contact opnemen met Orthodontiepraktijk Heerenveen, tel.nr. 06-44104717

Van maandag 5 augustus t/m zondag 11 augustus kunt contact opnemen met Orthodontiepraktijk Finnema te Leeuwarden,

Tel.nr. 058-3031400

Van maandag 12 augustus t/m vrijdag 16 augustus kunt u contact opnemen met Orthodontiepraktijk Heerenveen, tel.nr. 06-44104717

Van zaterdag 17 augustus t/m zondag 18 augustus kunt u contact opnemen met Orthodontiepraktijk Heerenveen, tel. nr. 06-16666779

 

Vanaf maandag 19 augustus 2019 zijn wij vanaf 08:00 uur weer telefonisch breikbaar. U kunt ons ook mailen info@orthodrachten.nl.

 

PRETTIGE VAKANTIE

  • Lid van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten

    Lees meer
  • Zorgverzekering

    Zorgverzekering

    De tarieven voor orthodontie zijn wettelijk vastgesteld en zijn dus overal gelijk.

    Lees meer
Meer nieuws