Volwassenen en beugelbehandelingen.

U denkt erover of het voor u mogelijk is een beugel te nemen. Op latere leeftijd kiezen voor een beugel is voor velen een lastige beslissing. U zit dan vaak met een aantal vragen. Geen enkel gebit is gelijk en vaak passen er daar ook verschillende behandelingen bij. Graag geven wij u hieronder alvast algemene informatie over beugelbehandelingen bij volwassenen.

 

De mogelijkheden voor volwassenen

Het rechtzetten van tanden kan ongeacht de leeftijd. De basisvoorwaarde is dat het tandvlees en de ondersteunende weefsels in gezonde conditie zijn, raadpleeg hierover uw tandarts. Om de mogelijkheden voor u specifiek te bekijken is een eerste consult afspraak noodzakelijk. Tijdens een eerste consult beoordeelt de orthodontist of u baat kan hebben bij een beugelbehandeling en wat de te verwachten mogelijkheden zijn. Globaal kan hierover al informatie worden gegeven tijdens het eerste consult. U kunt dan beslissen of u verder wilt gaan met het aanvullende onderzoek en misschien daarna een behandeling. Bij volwassenen is de kaak reeds volgroeid en dat geeft een beperking in de mogelijkheden. In sommige gevallen geeft een kaakcorrectie door de kaakchirurg dan het fraaiste resultaat. Bij orthodontiepraktijk Drachten is voor deze patiëntengroep een spreekuur waarbij de kaakchirurg en orthodontist beide aanwezig zijn.

 

De duur van de behandeling

Gemiddeld duurt een behandeling twee tot twee en een half jaar. Tijdens het eerste consult zal de orthodontist dit ook met u bespreken.

 

Vergoeding van de verzekering

De vergoeding voor volwassenen is in het algemeen beperkter dan bij kinderen. De grotere kaakafwijkingen maken echter weer meer kans op vergoeding vanuit de basiszorg. Na het eerste consult raden wij u aan goed te informeren bij uw verzekeraar of en welke kosten er worden vergoed. 

 

Leeftijd

Er zit geen maximum leeftijd aan een behandeling. Tegenwoordig zijn er steeds meer volwassenen die een beugel laten plaatsen. Wist u dat een kwart van alle beugeldragers in Nederland boven de 18 jaar oud is? Er zijn dan ook talloze geschikte beugels voor volwassenen op de markt. Tegenwoordig bestaan er zelfs vrijwel onzichtbare beugels, die een stuk minder opvallen. 

 • Een verwijzing voor de orthodontist ontvangen? Of wenst u oriĆ«nterend informatie over een beugelbehandeling?

 • Klacht aan je beugel?

 • Speciaal voor kinderen

 • Bij Orthodontiepraktijk Drachten zijn beide orthodontisten lid van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten.  Kwaliteitsei...

  Lees meer
 • Zorgverzekering

  Zorgverzekering

  De tarieven voor orthodontie zijn wettelijk vastgesteld en zijn dus overal gelijk.

  Lees meer
Meer nieuws