Voor volwassenen die een beugel willen.

U denkt erover of het voor u mogelijk is, een beugel te nemen. Dan zit u met een aantal vragen. Hoewel elke behandeling anders is, zullen wij voor u een aantal vragen beantwoorden.

De mogelijkheden voor volwassenen

Het rechtzetten van tanden kan ongeacht de leeftijd. De basisvoorwaarde is dat het tandvlees in gezonde conditie is, raadpleeg hierover uw tandarts. Bij een volwassene is de kaak reeds volgroeid. In sommige gevallen is een kaakcorrectie door de kaakchirurg mogelijk. Om de mogelijkheden voor u specifiek te bekijken is een eerste consult afspraak noodzakelijk. De orthodontist zal dan met u de diverse mogelijkheden bespreken.  U kunt dan beslissen of u verder wilt gaan met de behandeling. 

De duur van de behandeling

Gemiddeld duurt een behandeling twee tot twee en een half jaar. Tijdens het eerste consult zal de orthodontist dit ook met u bespreken.

Vergoeding van de verzekering

De vergoeding voor volwassenen is in het algemeen beperkter dan bij kinderen. Wij raden u aan voor de orthodontische behandeling goed te informeren bij uw verzekeraar of en welke kosten er worden vergoed.

Leeftijd

Er zit geen maximum leeftijd aan een behandeling. Tegenwoordig zijn er veel volwassenen die een beugel laten plaatsen. 

 • Orthodontiepraktijk Drachten tijdens COVID-19 pandemie

 • Eerste consult met aandacht

 • Orthodontiepraktijk Drachten speciale beugelhulpwacht.

 • Lid van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten

  Lees meer
 • Zorgverzekering

  Zorgverzekering

  De tarieven voor orthodontie zijn wettelijk vastgesteld en zijn dus overal gelijk.

  Lees meer
Meer nieuws