Algemene informatie Orthodontiepraktijk Drachten

 

Openingstijden

Voor behandeling zijn wij geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur - 12.00 uur en van 13.00 uur - 17.00 uur. 

Telefonische bereikbaarheid

Orthodontiepraktijk Drachten is telefonisch bereikaar onder nummer 0512-518524 van maandag t/m donderdag van 08.00 uur - 10.00 uur; 10.20 uur - 12.00 uur en van 13.00 uur - 16.30 uur. Op vrijdag van 08:00 uur - 10:00 uur; van 10:20 uur - 12:00 uur; 13:00 uur - 15:00 uur en van 15:20 uur - 16:30 uur.

Tijdens bovenstaande uren wordt u te woord gestaan door de receptioniste. Buiten werktijd en in het weekend staat het antwoordapparaat aan voor de avond- en weekenddienst. Het bandje van het antwoordapparaat geeft u informatie over de dienstdoende orthodontist en het bijbehorende adres en telefoonnummer.

U kunt ons ook altijd mailen: info@orthodrachten.nl

Wij proberen uw mail binnen 2 werkdagen te beantwoorden.

Uw afspraak

Wij behandelen uitsluitend op afspraak. Indien u uw afspraak niet kunt nakomen, dient u deze minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen, anders kunnen wij de voor u gereserveerde tijd in rekening brengen.

Pijnklachten

Wanneer u een pijnklacht heeft of er iets los is, wacht dan niet tot de volgende controle (ook niet als deze de volgende dag is), maar neem contact met ons op. Zo kunnen wij extra tijd inplannen om de klacht te verhelpen en hoeft de volgende patiënt niet onnodig lang te wachten. Indien de praktijk gesloten is, hoort u op ons antwoordapparaat wie de dienstdoende orthodontist is voor pijnklachten die niet kunnen wachten.

Medische gegevens

Als nieuwe patiënt verzoeken wij u het meegestuurde anamneseformulier in te vullen. Verder verzoeken wij u ons steeds te informeren omtrent veranderingen in de medische situatie zoals zwangerschap, medicijngebruik, ziektes, infecties, etc.

Privacyregeling en geheimhouding

Patiënteninformatie wordt niet aan derden doorgestuurd of verteld zonder overleg met de orthodontist en met mede weten van de patiënt. Na het eerste consult en aan het einde van de behandeling worden er verslagbrieven naar de verwijzende tandarts verstuurd. Alle informatie blijft binnen het praktijkpand, behalve als het informatie betreft voor een tandarts, specialist of huisarts, die de informatie nodig heeft.

Taakdelegatie

In onze praktijk wordt gewerkt met taakdelegatie. Dat betekent dat een deel van de taken van de orthodontist worden overgenomen door medewerkers (assistenten en mondhygiënisten). De medewerkers zijn hiervoor intern- en extern opgeleid en daarna bekwaam en bevoegd verklaard. De medewerkers werken altijd in opdracht van de orthodontist, waarbij de orthodontist altijd eindverantwoordelijk blijft voor alle uitgevoerde handelingen.

Klanttevredenheid

Wij meten met regelmaat de klanttevredenheid om op de hoogte te blijven van uw wensen en behoeften. Vanzelfsprekend kunt u deze ook melden bij de receptioniste en/of orthodontist. Onze stelling is: heb je een klacht, vertel het ons. Ben je tevreden, vertel het een ander. Indien u een meningsverschil heeft met uw orthodontist en denkt dat de orthodontist aantoonbaar in gebreke is gebleven, zonder dat u dat samen heeft kunnen oplossen, dan kunt u zich richten tot de KNMT (beroepsgroep van de tandartsen).

Tarieven en betaling

De meest recente tarieven van de behandelingen kunt u vinden op onze website 

(www.orthodontiepraktijkdrachten.nl). Omdat wij in onze praktijk liever met u dan met onze financiële administratie bezig zijn, hebben wij onze vorderingen op patiënten overgedragen aan Infomedics.

Mocht u vragen hebben over uw nota, dan kunt u op werkdagen tussen 09:00 - 17:00 uur bellen

met de servicedesk van Infomedics via telefoonnummer 036-2031900. Ook kunt u terecht op de 

website www.infomedics.nl.

Ligging van de praktijk/bereikbaarheid

Orthodontiepraktijk Drachten is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Vanuit Leeuwarden neemt u de N31 riching Drachten. Vanuit Groningen neemt u de A7. Eenmaal in Drachten kunt u de borden volgen richting Centrum/De Lawei. Orthodontiepraktijk Drachten bevindt zich     tegenover theater De Lawei.

Vijftig meter van Orthodontiepraktijk Drachten bevindt zich het busstation, halte Van Knobbeldorffsplein.

Parkeren

Tegenover Orthodontiepraktijk Drachten ligt het Kiryat Onoplein waar u (betaald) kunt parkeren. Soms vinden er evenementen plaats op het plein. U kunt dan uitwijken naar de betaalde parkeergarage aan het Van Knobeldorffsplein, op circa vijftig meter loopafstand van Orthodontiepraktijk Drachten. 

Orthodontist

De titel orthodontist is een beschermde titel. Een orthodontist heeft na zijn tandartsopleiding nog een specialisatie van 4 jaar opleiding aan de universiteit gedaan.

Of iemand orthodontist is, kunt u zien op de site: www.bigregister.nl

Orthodontisten staan geregisteerd als tandartsen met het specialisme dento-maxillaire orthopaedie

Orthodontist mevrouw A.Y. de Kleine staat geregistreerd onder BIG nr. 69055928402

Orthodontist de heer J.K. Dusseldorp staat geregistreerd onder BIG nr. 09911465002

 • Een verwijzing voor de orthodontist ontvangen? Of wenst u oriĆ«nterend informatie over een beugelbehandeling?

 • Klacht aan je beugel?

 • Speciaal voor kinderen

 • Bij Orthodontiepraktijk Drachten zijn beide orthodontisten lid van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten.  Kwaliteitsei...

  Lees meer
 • Zorgverzekering

  Zorgverzekering

  De tarieven voor orthodontie zijn wettelijk vastgesteld en zijn dus overal gelijk.

  Lees meer
Meer nieuws