Uw kind heeft een verwijzing voor de orthodontist gekregen, wat moet u weten?

 

Uw kind heeft misschien een beugel nodig. Wij kunnen ons voorstellen dat u daar een aantal vragen over heeft. Wij leggen u hier graag alvast een aantal zaken uit. Tijdens een eerste consult beoordeelt de orthodontist of uw kind baat kan hebben bij een beugelbehandeling en wat hiervoor het ideale moment zou zijn. Globaal kan hierover al informatie worden gegeven tijdens het eerste consult. Tijdens de planbespreking krijgen u en uw kind uiteraard meer specifieke informatie over de behandeling en hoe wij te werk gaan.

 

Moet het gebit altijd uitgewisseld zijn?

Nee, dat is zeker niet altijd het geval. Wanneer je gebit en kaken nog in de groei zijn, kunnen sommige beugels het meest effectief worden toegepast. Daarom starten we de behandeling in die gevallen vaak wanneer je gebit nog in ontwikkeling is. Zo zorgen we ervoor dat je tanden en kiezen op een natuurlijke manier in de juiste positie komen te staan. 

Om de optimale timing te kunnen beoordelen, zien wij nieuwe patiënten bij voorkeur nog voordat de melktanden en -kiezen helemaal gewisseld zijn. Hierdoor kunnen we op tijd bepalen welke behandeling nodig is en wanneer we ermee starten. Met deze informatie gaan patiënten vaak overwegen of en wanneer ze een aanvullende verzekering willen afsluiten voor het beugeltraject.

Je kunt je eenvoudig inschrijven bij onze praktijk of een consult aanvragen. De kosten voor een eerste consult bedragen ongeveer 22 euro. We nemen dan binnen een paar dagen contact met je op om een afspraak in te plannen.

 

De kosten?

Het kostenplaatje hangt af van het type beugel(s) en de geschatte behandelduur. Tijdens het eerste consult kan in de meeste gevallen al een indicatie gegeven worden. Na de bespreking van het definitieve behandelplan krijgt u een passende kostenbegroting. Wij adviseren u om bij uw zorgverzekeraar te informeren of uw kind is verzekerd voor een eventuele orthodontische behandeling. 

 

U mag bij de behandeling aanwezig zijn

Vaak is het in het begin van de behandeling voor uw kind wel prettig als u aanwezig bent bij de afspraak. Wanneer de behandeling overgaat op controles is het niet noodzakelijk elke afspraak mee te komen. Wel adviseren wij u bij vragen of onduidelijkheden deze altijd tijdens de controles kenbaar te maken.

 • Een verwijzing voor de orthodontist ontvangen? Of wenst u oriĆ«nterend informatie over een beugelbehandeling?

 • Klacht aan je beugel?

 • Vakantiesluiting Zomer 2023 en vakantietips

 • Speciaal voor kinderen

 • Bij Orthodontiepraktijk Drachten zijn beide orthodontisten lid van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten.  Kwaliteitsei...

  Lees meer
 • Zorgverzekering

  Zorgverzekering

  De tarieven voor orthodontie zijn wettelijk vastgesteld en zijn dus overal gelijk.

  Lees meer
Meer nieuws