Vakantiesluiting zomer 2022

In verband met de zomervakantie is de praktijk gesloten van zaterdag 30 juli 2022 t/m zondag 21 augustus 2022

Heeft u of uw kind tijdens de vakantie problemen met de beugel, neem dan na de vakantie altijd contact op met onze praktijk. Hierbij alvast een aantal handige vakantietips:

VAKANTIETIPS

UITNEEMBARE BEUGEL

Wanneer de uitneembare beugel kapot is, draag deze dan wanneer dat nog mogelijk is. Als u de beugel niet meer in de mond kunt hebben, bewaar hem dan goed en neem hem bij het volgende bezoek aan ons mee. U hoeft hiervoor tijdens de vakantie geen contact op te nemen met de praktijk. 

VASTE BEUGEL

Zijn er bepaalde draadjes die uitsteken, dan kunt u proberen deze draadjes met een tangetje weg te duwen. Is de draad, die door alle slotjes loopt, gebroken en doet het pijn, dan kunt u deze voorzichtig doorknippen met een nagelknipper en verwijderen. De hele draad hoeft dan niet weggeknipt te worden.

Mocht de draad uitsteken aan de achterkant van de beugel, dan kunt u ook proberen hem af te knippen met een nagelknipper.

Wanneer u een los slotje heeft, dan mag u deze gewoon laten zitten en na de vakantie contact opnemen met de orthodontist. Wanneer u er last van heeft, doordat bijvoorbeeld de draad in uw wang prikt, zou u er was op kunnen doen of proberen de draad af te knippen met een nagelknipper. Indien u elastieken draagt, dan deze graag uitlaten tot het volgende bezoek aan de praktijk.

Bij een losse ring adviseren wij u de ring te verwijderen.

Scherpe delen kunt u afdekken met was of een stukje suikervrije kauwgom.

BELANGRIJK

Wees in de vakantie extra voorzichtig met harde en kleverige etenswaren.

Scherpe delen kunnen worden afgedekt met was of suikervrije kauwgom.

Is er in de vakantie een probleem met de beugel of spalk geweest, neem dan na onze vakantie (vanaf maandag 22 augustus a.s.) contact met ons op.

Bij zeer ernstige pijnklachten, die u niet zelf kunt verhelpen, kunt u contact opnemen met de dienstdoende orthodontist via ons telefoonnummer 0512-518524

 

PRETTIGE VAKANTIE

 • Een verwijzing voor de orthodontist ontvangen? Of wenst u oriĆ«nterend informatie over een beugelbehandeling?

 • Klacht aan je beugel?

 • Vakantiesluiting Zomer 2022 en vakantietips

 • Speciaal voor kinderen

 • Bij Orthodontiepraktijk Drachten zijn beide orthodontisten lid van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten.  Kwaliteitsei...

  Lees meer
 • Zorgverzekering

  Zorgverzekering

  De tarieven voor orthodontie zijn wettelijk vastgesteld en zijn dus overal gelijk.

  Lees meer
Meer nieuws